Blog

Tőlem nem megszokott módon nem szakmai cikket hozok, nem tervezek benne szakirodalmi hivatkozásokat sem feltüntetni. Csak ami bennem kavarog most ezzel kapcsolatban...
A korábbi posztokban több cikk is szólt arról, hogy milyen coachok a kutyák. Most is egy érdekes aspektust mutatok be arról, hogy mindig több lehetőségünk van elérni a célunkat.
Amikor egy nőből édesanya lesz, az egész élete megváltozik, amit kellő tudatossággal könnyebben lehet átvészelni. Egy teljesen új életmódot kell általában kialakítani, figyelve arra, hogy önazonos tudjon maradni.
Gyakran kérdezitek tőlem is, illetve különböző social media platformokon is, hogyan tüntessétek fel a gyermekvállalás kapcsán otthon töltött időt a CV-ben, illetve egyáltalán bele írjátok-e. Pont a minap is belefutottam ebbe a kérdésbe és a szokásos rövid kommenttemet írtam a poszt írójának kérdésére válaszolva, azonban most úgy éreztem, hogy ez megér egy hosszabb véleményt.
Az alábbi cikk az Újratervezés Magazinban jelent meg, ami az Örömterápia weboldalról ingyenesen letölthető. Az egész éves hajtás végén mindig jól jön egy kis pihenés, ünneplés. 2020 ebből a szempontból is rendhagyó lett, hiszen elmaradtak az évzáró, karácsonyi jellegű céges rendezvények. Ennek ellenére fontos vezetői feladat az elismerés és a pozitív összefoglalása az évnek.
Lépésről lépésre vezet végig, hogy a hivatásod legyen a munkád, amit örömmel végzel, illeszkedve a vágyott életpályádba, a boldog mindennapokért. Ez egy komplex program. Nem mondom meg a tutit. Sok információ és tapasztalat mellett rengeteg kérdéssel támogatlak, hogy valóban tudj változtatni. A te életed, a saját megoldásodra van szükséged, én abban tudok Neked segíteni, hogy hogyan találd meg a saját utad. Ha tényleg akarod. Ez egy csinálós műfaj. Ha végig mész, és lépésről lépésre haladsz, sokkal több esélyed lesz elérni az életben, amit akarsz, úgy, ahogy Neked jó.
2020.11.12
Arra gondoltam, hogy egyesével is bemutatom Nektek a kutyáinkat, készítettem egy rövid videót is a mindennapjaikról, fogadjátok szeretettel. Delightful Hunter Fireball alias Fire másfél éves angol cocker spániel. Nem is tudom mit írhatnék róla. Nem fogad szót, bunkó, állandóan orvoshoz kell járni vele és sorolhatnám… Közben meg egy tök cuki plüsskutya, simán el lehet kényeztetni két perc alatt, ha egyszer ölbe vetted, mindig ott akar majd lenni. Egy év kellett a fekve helyben maradás megtanulásához. És még nem stabil… Sebaj, nem adom fel, vagyok olyan makacs, mint ő… Hogy lesz-e valaha terápáis kutya? Még nem adtam fel, ezt sem.
Fogadjátok szeretettel Matheidesz Dóra vendégposztját, aki a b. boom kismama divat alapító tulajdonosa. Sok és sokféle munkahely van, megannyi elvárással. Kismamaként nem is mindig olyan egyszerű megfelelni ezeknek. Ebben a posztban az irodai outfittek összeállításában segítünk tippekkel, tanácsokkal, hasznos praktikákkal, hogy amikor a kismama ruhatáradat válogatod össze, akkor biztosan a megfelelő ruhákat szerezd be és a reggeli készülődés öröm legyen és ne szenvedés.
Amikor önismerettel foglalkozunk, érdemes azt is megvizsgálni, hogy milyen a konfliktuskezelő stílusunk. Erre az interneten is találni teszteket, én a legjobban a Klein-féle verziót szeretem. Érdemes magunknak feltenni a kérdést mindig az ilyen típusú tesztek után, hogy mennyire értünk egyet a kiértékelés után az eredménnyel, illetve szeretnénk-e ezen a tulajdonságunkon változtatni.
A cikk az Újratervezés Magazin harmadik számában jelent meg. Ígértem, hogy hozok konkrét példákat, játék leírásokat, eseteket, amelyeken elgondolkodva, vagy akár otthon saját állattal kipróbálva lehet mélyíteni az önismeretet.
Továbbiak megjelenítése folyamatban...