« Blog

Az állatasszisztált coaching ereje a karrierváltáshoz szükséges önbizalom növeléséhez

Pados Eszter | 2023.04.17
A mai világban, amikor nagy a verseny és a határidők szorosak, az élet és a munka közötti egyensúly megtartása rendkívül fontos a jólétünk szempontjából. Ha karrieredre és magánéletedre is figyelsz, akkor ez gyakran nagyon kihívást jelenthet. Ezért az önfejlesztés és jólétünk gyakorlatai, például az éberség, kommunikációs készségek és karrierfejlesztés, még fontosabbak, mint valaha. Talán gondolkodtál már az állatasszisztált coaching előnyein, és azon, hogy ezt hogyan lehet beilleszteni a személyes fejlődésedbe. Ebben a blogbejegyzésben megvizsgáljuk az állatasszisztált coaching előnyeit, konkrétan azt, hogyan erősítheti a karrieredben az önbizalmadat és hogyan segíthet hatékonyabb szakemberré válni.

1. Társ karrierúthoz

Akár dolgozó anya vagy, akár édesapa, akár valaki, aki megpróbálja egyensúlyba hozni a magánéletét és a szakmai életét, ha egy szőrös barát melletted van, akkor ő segíthet a feltöltődésben, kellemes társaságot nyújthat. A vizsgálatok azt mutatják, hogy az állatok csökkenthetik a stresszszintet, csökkenthetik a vérnyomást és érzelmi támogatást nyújthatnak, mindez pozitívan befolyásolhatja önbizalmát, és segít megbirkózni a munkahelyi stresszel és kihívásokkal.

2. Önbizalomnövelő

Az állatok szakértő kommunikátorok, és megtaníthatnak nekünk egy-két dolgot a hatékony munkahelyi kommunikációról. Például egy terápiás kutya vagy macska segíthet a nonverbális kommunikációs készségek javításában, például a testbeszédben, a szemkontaktusban és a hangnemben, amelyek elengedhetetlenek az ügyfelekkel való találkozáskor vagy előadások tartásakor. Az állatokkal való kommunikációs készségek gyakorlásával magabiztosabb lehetsz a képességeidben, és jobban felkészült a munkahelyi interperszonális kommunikációs kihívások kezelésére.

3. Az inspiráció forrása

Egy terápiás cica vagy kutya segíthet a kreativitás felkeltésében és innovációra is inspirálhat. Az állatokkal való együttlét, mint a coaching egy formája, nevezzük akár módszertannak, segíthet a nézőpont megváltoztatásában, másfajta gondolkodásmódra ösztönözve, ami különösen hasznos lehet ötletbörze, problémamegoldás vagy kreatív fejlődés során.

4. Tudatosjelenlét gyakorlat

A mindfulness egy hatékony stresszcsökkentő eszköz, az állatokkal segített coaching és tréning alkalmak pedig a tudatosság gyakorlásának hatékony módja. Segíthet abban, hogy jobban a jelenre tudj fókuszálni, tudatosabbá válj, és kapcsolódj a valós pillanathoz és a környezetedhez. Egy terápiás állat megtaníthat arra, hogyan legyél teljesen a mostban, figyeld meg és értékeld az összes apró részletet, például a játékosságukat vagy légzésük ritmusát, ami segíthet ráhangolódni saját megérzéseidre, és tisztán látni a fontos karrierdöntéseket.

5. Élethosszig tartó tanulási partner

Az állatok értékes életkészségekre taníthatnak bennünket, például türelemre, empátiára és felelősségre. Ezek a készségek nemcsak a személyes fejlődéshez, hanem a szakmai fejlődéshez is elengedhetetlenek. Ha megtanulod és gyakorlod ezeket a készségeket egy állattal, együttérzőbb és kreatívabb megközelítést alakíthatsz ki a problémamegoldásban, és képessé válhatsz a hatékony csapatmunkára.

 

Az állatasszisztált coaching egyedülálló és innovatív megközelítést kínál a személyes fejlődéshez és a karrier építéshez. Mindegy, hogy növelni szeretnéd az önbecsülésed, jobb kommunikátorrá válnál, vagy a tudatos jelenlét készségeidet szeretnéd fejleszteni, a terápiás állattal eltöltött idő szemléletformáló és gazdag élményt nyújthat, ami tiszta nyereség a mindennapi életedhez. 

Tehát miért nem próbálnád ki te is és néznéd meg saját szemeddel, hogyan segíthetnek a tappancsosok abban, hogy hatékonyabb szakemberré válj, és összességében boldogabb emberré válj, harmonikusabbak legyenek a hétköznapjaid?! :-) KI AKAROM PRÓBÁLNI!