« Blog

10 kifogás, amit folyton mondogatsz magadnak, és hogy miért nem igaz.

Pados Eszter | 2023.04.25
A sikeres emberek általában nem egyik napról a másikra érik el a sikert. Ahhoz, hogy valaki igazán sikeres legyen, hosszú távon következetesen és keményen kell dolgoznia. Az életünkben történő változásokat általában fokozatosan érjük el, és sokszor új kihívásokkal, akadályokkal és nehézségekkel kell szembenéznünk. Azonban a fontos az, hogy ne hagyjuk, hogy ezek a nehézségek lelombozzanak minket, és ne engedjük meg, hogy a kifogásaink legyőzzenek minket. Azt is fontos tisztázni, hogy neked mit jelent személyesen a siker, hiszen különbözőek vagyunk, más-más értékrendet képviselve.

1. Nem vagyok elég jó

2. Nem érdemlem meg

3. Nem vagyok elég okos

4. Nem tudom eladni magam

5. Valaki más fogja megkapni a kiszemelt álom állást

6. Nem vagyok képes a változásra

7. Senki sem segíthet rajtam

8. Túl öreg vagyok, hogy változtassak

9. Soha nem leszek olyan sikeres, mint mások a szakterületemen

10. Bármilyen saját külső tulajdonságra tett megjegyzés... (Csúnya vagyok, kövér vagyok, nagy a seggem, kicsia fenekem, sorolhatnám untalan, igaz, mikkel tudjuk magunkat ostorozni, és nem, nem csak a nők, a férfiak is...)

 

Minden nap mondogatjuk magunknak ezeket a kifogásokat, mégis megkérdőjelezhető a valóságtartalmuk. A megfelelő hozzáállással és elszántsággal, megoldásfókuszú gondolkodásmóddal megszabadulhatsz a negatív hiedelmektől, amelyek korlátozzák a lehetőségeidet. Coachinggal az önismeret és az önbecsülés fejleszthető, hogy olyan képességeket ismerj fel, amelyekről nem is tudtad, hogy megvannak benned. A lényeg, hogy legyen bátorságod elindulni egy másik úton. Bíznod kell önmagadban és abban, hogy képes vagy elérni bármit, amit csak szeretnél. Szuper, ha találsz magad mellé támogatókat, akik segítenek a nehéz pillanatokban.