« Blog

Hogyan stabilizáld önmagad? – 3. rész - Karrier

Pados Eszter | 2022.08.20
Elértünk a harmadik részhez, ami nem más, mint a karrier. Hogyan hat rád vezetőként, alkalmazottként vagy éppen vállalkozóként a hirtelen jött változássorozat? Ez a cikk kicsit más, mint az előzőek, mivel akár több emberrel is szükséges foglalkoznod, és az ő jólétükkel-hogylétükkel egyaránt, különösen igaz ez, ha vezető vagy. Családban szintén érdemes ezt végiggondolnod, arról most külön nem írtam, ennek a sorozatnak az első részét ajánlom olvasásra.

Belenéztünk a saját lelki világunkba, utána váltottunk a realitások, számok világába a pénzügyekkel. Most pedig egy olyan terület következik, ahol nagyon sok időt töltünk. 

Az előző cikkben már behoztam az őszinteséget, erre mindig, így most is szükséged lesz. Jó, ha látod a bizonytalanságaid, esetleges hullámvölgyeket a munkádban is. Vállalkozóként végig kell venni a megbízásaid, azt, hogy miből vannak bevételeid, és azok mennyire stabilak. Azt hiszem, ezzel nem mondok újat, hiszen az előző két évben a járvány miatt erre egyébként is szükséged volt.

Beszéld ki magadból! Ha van bizonytalanság, kétely benned, ne emésszen, különösen, ha vannak olyan tényezők (vezető, megbízások), ahol más emberektől függsz. Mindenki ugyanazon megy át, a saját helyzetén belül.

Miért választottad azt a hivatást, amit éppen csinálsz? A kételyek kibeszélésén, átvizsgálásán túl az is nagyon fontos, hogy újra megtaláld az örömöt a karrieredben. Ez abban fog segíteni, hogy tudd, mi motivál, és abban is, hogy lendületet, erőt nyerj ebből. 

Hogyan tudnád magad fejleszteni? Ez nemcsak a bevétel növelése miatt kérdés, hanem azért is, hogy akár később előrébb léphess – a jövődért ma tudsz tenni. 

Ha több emberrel dolgozol együtt, te vezetsz akár csak egy kisebb csoportot, tényleg segíthet a „közös sírás”, azonban ügyelj arra, hogy ez vezetett legyen, hogy végül, amikor kibeszéltétek magatokat, tudjatok célokat kitűzni, újra hatékonnyá válni a feladataitokban. Nyerd vissza a fókuszt és támogasd ebben a kollégáid, munkatársaid is! Együtt könnyebb!

Ugye, így máris kicsit könnyebb? Ha egyedül elvesznél, akkor érdemes még szétnézned a blogon, számos értékes tippet találsz, illetve coaching során egyénileg is tudlak támogatni!

Emellett érdemes megnézned a Karrieriánytű  elnevezésú komplex e-learning anyagot, sok szó esik benne önismeretről, karrierút tervezésről, ideális munkahely megtalálásáról, stb…