« Blog

Te a pékhez mész, ha a fogad fáj?

Pados Eszter | 2021.03.22
Sokat gondolkoztam azon, hogy erről írjak-e, de azt gondolom, hogy fontos erről beszélni.

Ma Magyarországon az átlagkereset bruttó 400000 HUF körül alakul, erről lentebb csatolok egy cikket, de a KSH oldalán megyénként, munkaköri területenként lebontva is részletes információkhoz lehet jutni.
Jelenleg az átlagos álláskeresési idő 6-9 hónap, ez sok mindentől függ, hogy min múlik a hatékonyság.
Egy HR tanácsadás ára 15-30 ezer forint között mozog a piacon. (Ne, ne dőljetek be kérleka fél óra alatt ötezerért kijavítom a CV-det történetnek, erről korábban már írtam a blogomon, itt kifejtettem, hogy miért ne.)
Egy jó stratégiával, CV-vel ezt az időt lehet csökkenteni. Ha csak akár egy hónappal kevesebb ideig tart a keresési időszak, az már győzelem. Hiszen a sikertelenség lelombozza az önbecsülést is, ami az állásinterjú során nem a pályázó felé billenti a mérleget.
Tehát ha egy tanácsadás ára vagy Karrieriánytű program elvégzése után akár csak egy hónappal hamarabb érkezik a fizetés, akkor ez igen csekély befektetésnek bizonyul, meglehetősen magas haszonkulccsal. A Karrieriánytű programban összegyűjtött tudás ráadásul legalább 8 tanácsadói alkalmat ér, sallangmentesen, gyakorlatiasan elmagyarázva, mintákon át vezetve, hogy olyan állásod legyen, amilyet szeretnél. Vagy a jelen gazdasági helyzetben segít Téged abban, hogy egy olyan jó lehetőséget csípj meg és legyen lépéselőnyöd a többi pályázóval szemben, ami jelenleg ha kincset nem is, de havi bért jelent. A hitelességet se felejtsétek el ellenőrizni, ha szakembert választotok. Sajnos sok a kükler, aki szuper marketinggel és látvánnyal beszél bődületes butaságokat.
Annyi mindenre elszórjuk a pénzt, és pont önmagunkba nem fektetünk? Tényleg nem értem, hogy pont az ember karrierje, egy álláskeresés vagy munkahelyváltás miért nem ér többet annál, hogy egy random csoportban idegenektől megkérdezzük, hogy megnézik-e a CV-nket, hogy jobban konvertáljon. Honnan tudod, hogy hiteles szakember fog tudni neked segíteni? Nem mondom, hogy engem kell választani, de mindenkinek azt javaslom, hogyha tanácsot kérsz, akkor azt olyan szakembertől tedd, aki megfelelő tudással, tapasztalattal, végzettséggel rendelkezik és szimpatikus számodra, hiteles forrás. Végülis, ha a fogunk fáj, akkor sem a pékhez megyünk.  Hajrá mindenkinek, aki most van épp a CV írás fázisában! 
https://www.penzcentrum.hu/…/nem-hiszed-el-ennyi-volt-az-at…