« Blog

Öltözködési tippek kismamáknak – business look nagy pocakkal

2020.11.06
Fogadjátok szeretettel Matheidesz Dóra vendégposztját, aki a b. boom kismama divat alapító tulajdonosa. Sok és sokféle munkahely van, megannyi elvárással. Kismamaként nem is mindig olyan egyszerű megfelelni ezeknek. Ebben a posztban az irodai outfittek összeállításában segítünk tippekkel, tanácsokkal, hasznos praktikákkal, hogy amikor a kismama ruhatáradat válogatod össze, akkor biztosan a megfelelő ruhákat szerezd be és a reggeli készülődés öröm legyen és ne szenvedés.

Fogadjátok szeretettel Matheidesz Dóra vendégposztját, aki a b. boom kismama divat alapító tulajdonosa.

Sok és sokféle munkahely van, megannyi elvárással. Kismamaként nem is mindig olyan egyszerű megfelelni ezeknek. Ebben a posztban az irodai outfittek összeállításában segítünk tippekkel, tanácsokkal, hasznos praktikákkal, hogy amikor a kismama ruhatáradat válogatod össze, akkor biztosan a megfelelő ruhákat szerezd be és a reggeli készülődés öröm legyen és ne szenvedés.

Kismamaként a tested napról napra változik és ehhez az újdonsághoz a ruhatáradnak is fel kell nőnie. Ráadásul nem csak a munkahelyi szettjeidet kell újra gondolni, a munkán kívüli életre is fel kell készülj. Gondolkodj alapdarabokban és szedd elő a gardróbod mélyén bújó kiegészítőidet, amik segítségével összeállításaidat könnyedén újjá tudsz varázsolni.

Van egy alapszabály, amely mindennél fontosabb: akárhány órát is töltesz a munkahelyeden, a legfontosabb, hogy olyan ruhában tegyed, ami kényelmes. A terhes has nem viseli el, ha nyomják, szorítják, préselik. Ne próbálkozz hasban szűk nadrágokkal, ne erőltesd bele magadat valami olyanba, ami már akkor kényelmetlen volt, amikor magadra húztad és ne áltasd magad azzal, hogy a kigombolt slicc menő. Hidd el, annyira rosszul érzed majd magad ezekben a kicsinek bizonyuló ruhákban, hogy utálni fogod az egészet és minden perc szenvedés lesz. Menekülni akarsz majd és nem tudsz a munkádra koncentrálni. A legjobban akkor jársz, ha mielőbb beszerzel egy igazán kényelmes kismama nadrágot vagy szoknyát, amiben felszabadultan töltheted a várandós heteidet. Ne halogasd, mert minél hamarabb a Tiéd, annál tovább tart az élmény.

Tudod mi az a kapszula gardrób? Ha eddig nem foglalkoztál vele, csak fel-fel tűnt itt-ott ez a kifejezés, akkor most kismamaként meg kell ismerkedj ezzel a fogalommal. Nagyon hasznos, ha ruháidat úgy válogatod össze, hogy azok egymással jól kombinálhatók. Gondolkozz logikusan és fenntarthatóan: a terhesség maximum 9 hónapig tarthat, abból kb 6 hónapig fogsz kismama ruhákban járni. Ez azt jelenti, hogy nagyjából két évszakra kell berendezkedj. Tehát bátran válogass az aktuális divat szerint, mert MOST van szükséged kismama ruhákra és nem majd (szinte biztos, hogy jövőre ilyenkor nem leszel várandós). Azt javasoljuk, hogy kevés, ám de jó minőségű és tényleg jó, neked tetsző kismamaruhát szerezz be. A mások által levetett, évekkel ezelőtti divatú kinyúlt ruhákat mellőzd. Azokban sosem fogod elég jól érzeni magadat.

Miért kapszula? Mert kicsi és kis helyen elfér, vagyis nem áll sok tételből, de van benne minden, ami kell. Adunk pár tippet, hogy mikből álljon a mini kismama kollekciód.

Ezek legyenek a kismama ruhatárad alapjai:

  1. kis fekete – minden nőnek kell legalább egy bármilyen helyzetre bedobható kis fekete ruha. Kismamaként is érdemes egy tuti kis feketét tartani a szekrényben. A kiegészítőiddel tudod majd az alkalomra finom hangolni. Irodába színes blézerrel könnyen izgalmasabbá teheted, de egy karakteres cipő is jól passzol hozzá. Az esti programjaidhoz alkalmi cipőt és feltűnő táskát válassz, de jó tipp a nagy karakteres nyaklánc is.
  2. szövet nadrág + blúz (+ boka csizma) – klasszikus szett azoknak, akik a gyors megoldásokat szeretik. Kismamaként a nadrágba tűrt blúz nem szerencsés, kevés kismama nadrág engedi ezt (azért erre is van tippünk). Ha a blúzod hosszú, akár tunika fazonú, sok variációs lehetőséget rejt: az irodán kívül a hétvégén akár egy kényelmes leggings-el is fel tudod venni. Megengedőbb munkahelyeken a leggings is működik, abból is találsz olyat, ami elegáns hatást kel. A mi kedvencünk a bőrhatású leggings. A boka csizma minden szettedet emeli az elegancia fokain, miközben nőies és trendi is egyben. Ha bakancsos vagy, abból is találsz már igazán nőies fazonokat.
  3. mintás ruha – amióta divat a midi fazon, a mintás viszkóz ruhák remekül mutatnak munkahelyi környezetben is. A midi se nem hosszú, se nem rövid, vagyis biztosan nem mutat túl sokat, de nem annyira hosszú, hogy slampos vagy extrém külső irányába deformáljon. Pont az elegáns hossz. Ha szeretnéd nyújtani magadat, válassz hosszában csíkosat. Mell alatt kösd meg egy övvel, hogy gömbölyű hasad szépen mutasson. A kismamák „dereke” a mell alatti megkötőkkel szépen hangsúlyozható.  Használd ki Te is.
  4. garbó – a magasnyakú felsők eleganciát adnak a napi outfitednek. Akár szoknyát, akár nadrágot veszel mellé, komoly hatást keltesz. Sokszor a magasnyakú felső egy gallérnál is elegánsabb
  5. crop top kicsit másképp – ha eddig irigyelted a lapos hasú tini lányok rövid polóit, akkor itt a Te időd: élvezd ki ezeket a fazonokat, hiszen kismamaként a gömbölyű has a menő  Tipp: crop blúzban kifejezetten elegáns leszel. Fontos, hogy alá kell vegyél egy olyan testhezálló pihe-puha felsőt, ami takarja a hasadat. Az örök kedvenc: HEALkényelmes egyszínű nadrág – jolly joker, kevés magyarázatot igényel.  A hangsúly a kényelmesen van. Lehet slim, reg vagy akár comfy, attól függően melyiket szereted.

b.boom tipp, nem csak kismamáknak, avagy így turbózd a kismama szettjeidet az irodai elvárásokhoz.:

♛ kelts elegáns hatás – válogasd össze szettjeidet tone-in-tone összeállításban, vagyis keresd ugyanannak a színnek a különböző tónusait. Az idei szezon egyik tuti kedvence a camel, ginger, marocco 

♛ szűk és bő találkozása – örökérvényű, hogy a testhezálló nadrágodhoz jól illik a lezser, bő fazon, míg a bővebb szabású nadrágodhoz jól passzol egy szűk top. Előkelően csinos hatást kelt. (a szűk + szűk túl sexi néha, a bő + bő pedig slampos lehet)

♛ sneakers / tornacipő divat –vedd fel mindenhez! Ha visszafogottan szeretnél kényelmet hangsúlyozni, akkor a szettedhez színben passzoló cipőt válassz. Ha lázadó kedvedben vagy, vegyél élénken eltérő színűt. És ne feledd, nincs még egy lábbeli, ami ennyire kényelmes lenne. Ha nem túl extrém a színe és mintája, a munkahelyeden is megállja a helyét.

♛ kiegészítők – keress magadnak karakteres, méretes, egyedi kiegészítőket, amivel egy egyszerű összeállítást is különlegessé tudsz tenni. 

♛ fekete és fekete – a fekete mindenhez passzol és mindig elegáns. Kismamaként is bátran hordhatod. 

♛ a fehér árnyalatai nagyon jól illenek a most nagyon divatos föld színekhez. Letisztult és elegáns, divatos és trendi miközben finoman komoly és elegáns.

És amit nem ajánlunk:

Kerüld a mostanában nagyon kedvelt teddy kabátokat (szőrös, plüsshatású anyagból készült kabát) és a bundákat. Ezek szélesítenek és kismamaként kevésbé előnyösek. Ezzel szemben az átmeneti időszakra nagyon jól illik a hosszított fazonú blézer-kabát. Abból nagyon sokfélét találsz az üzletekben.

Zsákruhák – ne rejtsd el magadat formátlan textilek alá. Ha nem szeretnéd kihangsúlyozni a kis dinnyét, akkor is helyesen szabott kismama ruhát válassza, amiben nőies és csinos lehetsz.

Ne vegyél egy-két számmal nagyobb ruhákat, mert azok nem csak a hasadnál, hanem mindenhol nagyobbak lesznek (váll, mell, ujj) és sem most, sem később nem fognak passzolni (hacsak nem arra készülsz,  hogy ruhaméreteket hízol). Ha úgyis új ruhákat kell vegyél, akkor legyen kismama ruha. Abban garantáltan jól érzed majd magad.

Gondolkozz fenntarthatóan és a téli kabátodat alaposan tervezd meg. Válassz egy többfunkciós kabátot, ami sok élethelyzetben kiszolgál. Lehet most a munkahelyed a napi kimozdulásod célpontja, de hamarosan a kisbabáddal fogod szelni a friss levegőt, ezért olyan kabátra lesz szükséged, ami kellően meleg és amit most kismamaként és majd a babádat hordozva is funkcionál. A hordozás mára nem az „ősanyák” hóbortja, hanem egy korszerű közlekedési forma. 

Ha bizonytalan vagy, hogy milyen alkalomra milyen ruha illik, vagy azt szeretnéd tudni, hogy kismamaként milyen lehetőségek közül tudsz választani, keress minket bátran budapesti üzleteinkben. Ha úgy érzed, hogy most inkább nem mozdulnál ki, rendelj online. Rendelésedet 1-3 nap alatt házhoz visszük és 30 napig visszaküldheted.

b.boom kismama divat (1024 Budapest, Lövőház u. 33., 1085 Budapest, Baross u. 48.) 

https://bboom.hu

Még több karrier tanács kismamáknak a Sunshiny Coaching "Karrier iránytű kismamáknak" e-learning tananyagában. Nézd meg a részleteket:  https://mentoring-sunshinycoaching.com/karrier_iranytu_kismamaknak