Habilitációs macskatréner képzés

Mire készít fel a képzés?

A habilitációs macskatréner felkészíti a leendő terápiás macskákat és felvezetőiket a terápiás macska vizsgára és a terápiás foglalkozásokon való szakszerű részvételre.

Speciálisan képzett terápiás macskával részt vesz az állatasszisztált intervenciós foglalkozásokon és hatékonyan együttműködik a foglalkozás vezetőjével.

Jártas a macskák tréningezésében, ismeri a macskák alapvető szükségleteit, segítheti a családi cicák kiválasztását, tréningezését.

Kik jelentkezhetnek a képzésre?

Legalább középfokú végzettség, érettségi szükséges a jelentkezéshez. Állatok tréningezésével kapcsolatos korábbi tapasztalat nem elvárás, de előnyös. Saját macskával nem kötelező rendelkezni a képzésen való részvételhez, de érdemes legalább az ismerősi körben találni olyan macskát, akivel rendszeresen lehet gyakorolni.

A képzés paraméterei

 • Szervező: Terápiás és Segítő Macskákért Alapítvány
 • A képzés minimum 10, maximum 20 fő esetén indul.
 • Ára: 350.000 Ft / fő + 15.000 Ft vizsgadíj
 • Össz. óraszám: 120 akadémiai óra
 • Képzés helyszíne: online és Budapest. Az online órák bármikor meghallgathatóak a képzés során, az előadásokkal kapcsolatos kérdéseket és a házikat pedig egy zárt facebook csoporton keresztül lehet küldeni.
 • Megengedett maximum hiányzás: 20%
 • A képzés időtartama: 2023. 11.22 - 2024.09.29.
 • A kontaktórákat júliusban és augusztusban tartjuk. Az online órákhoz 2023.11.22-én nyílik meg az e-learning felület. A hospitálásokról a 10 órás igazolást szeptember 29-ig kell elküldeni.
 • Felnőttképzési nyilvántartási száma: B/2023/000721

Tematika

 1. Alapismeretek a macskák tréningezéséről, vizsgáztatásáról és az állatasszisztált intervenciókról (40 óra, online)
 2. Gyakorlati órák (30 óra Budapesten)
  • Saját élmény gyakorlatok terápiás macskákkal, óratervezés, tréningezés gyakorlat képzett macskákkal
  • Időpontok: 2024.07.04. (csütörtök 09:00 – 18:00);  2024.07.11.; 2024.07.18.
 3. Hospitálás terápiás macskákkal asszisztált foglalkozásokon 
  • 10 órát kell igazolni
  • Gyakorlati helyeket biztosítunk Budapesten és Pest megyében (elsősorban Monor)
 4. Tréningezési gyakorlat (40 óra, kontakt óra Budapesten)

Közös videóelemzések, otthoni gyakorlások elemzése, tréningezési gyakorlatok tanuló terápiás cicákkal             

Várható időpontok: hamarosan

VIZSGA: Portfólió bemutatása a vizsgáztatóknak online. Portfólió tartalma: saját gyakorlásokról videó, saját foglalkozástervek bemutatása, választott elméleti tétel bemutatása.

Jelentkezés módja: kizárólag e-mailben a habilitaciosmacska@gmail.com címen. A jelentkezéskor szükséges megadni a számlázási nevet és címet. A jelentkezés az előleg (100.000 Ft) befizetésével válik érvényessé. A teljes összeget a képzés első napjáig kell befizetni, de egyedi ütemezéssel részletfizetés kérhető.

A már befizetett összegek 50%-át a október 1-ig történő lemondás esetén visszafizetjük, október 1-jét követő lemondás esetében pedig nincs visszafizetés, ezért kérjük a jelentkezőket, hogy alaposan gondolják át a részvételi szándékot!

Képzés adatai

Képzés hivatalos neve Habilitációs macskatréner képzés
Képzés típusa blended képzés
Óraszám 120 óra (80 óra kontakt óra)
Max. létszám 20 Fő
Megengedett hiányzás 20%
Oktatók Bánszky Noémi
Megszerezhető végzettség habilitációs macska tréner
Vizsgával zárul a képzés igen
Képzés célja A habilitációs macskatréner felkészíti a leendő terápiás macskákat és felvezetőiket a terápiás macska vizsgára és a terápiás foglalkozásokon való szakszerű részvételre. Speciálisan képzett terápiás macskával részt vesz az állatasszisztált intervenciós foglalkozásokon és hatékonyan együttműködik a foglalkozás vezetőjével. Jártas a macskák tréningezésében, ismeri a macskák alapvető szükségleteit, segítheti a családi cicák kiválasztását, tréningezését.
Képzés célcsoportja Legalább középfokú végzettség, érettségi szükséges a jelentkezéshez. Állatok tréningezésével kapcsolatos korábbi tapasztalat nem elvárás, de előnyös. Saját macskával nem kötelező rendelkezni a képzésen való részvételhez, de érdemes legalább az ismerősi körben találni olyan macskát, akivel rendszeresen lehet gyakorolni.
Előzetesen elvárt ismeret érettségi

Induló képzések

Jelenleg nem hirdetünk egyetlen képzést sem. Kérjük, látogasson vissza később vagy érdeklődjön cégünk elérhetőségein.