Kapcsolatközpontú állatasszisztált coach és tréner képzés

 

 
 
 • Segítő szakember vagy és bővítenéd eszköztáradat?
 • Szeretnél állatasszisztált foglalkozásokat tartani?
 • Várunk egyedülálló képzésünkön!
 

 

 

Miről szól a képzés?

Nem kell, hogy saját terápiás állatod legyen. Képzésünk elvégzésével képessé válsz (felvezető és terápiás állata asszisztálásával) olyan foglalkozásokat tartani, ahol a résztvevőket állatok segítik a fejlődés útján. Míg a felvezető az állat munkáját felügyeli, addig te maximálisan a résztvevőkre koncentrálhatsz.

Képzésünk segítő szakembereknek szól, akik a következő témákkal találkozhatnak képzésünkön:

 • Coaching története, különböző módszerek, stílusok megismerése
 • Önismeret, identitás munka, te, mint coach és tréner, illetve állatasszisztált foglalkozásvezető
 • Kompetencia határok, kérdezéstechnika, történetmesélés, gyakorlatok, eszközök, empátia
 • A felnőttképzés története, élethoszig tartó tanulás, didaktika
 • Tréneri kompetenciák
 • Szervezetfejlesztés alapok
 • Egyéni és csoportos ülések, tréningek levezetése, szervezése, dokumentálása
 • Kapcsolatközpontú módszertan megismerése
 • Terápiás állatok képzése, vizsgája, orvosi szempontok
 • Megmutatjuk, hogyan építs fel és zárj sikeres folyamatokat
 • Praxis építés lehetőségei

SAJÁT ÁLLAT a képzésre nem hozható!!!

A képzés blended formában valósul meg (40 e-learning elméleti tanóra, 20 óra önálló munka, 80 kontakt gyakorlati tanóra).

További részleteket a trénerek bemutatkozása után olvashatsz.

 

GYIK

 • Nem szükséges saját állat, ha lenne, ő nem is vehetne részt a képzésen.
 • A képzés hivatalos, bejelentett felnőttképzés, a tanúsítványt a far.nive.hu oldal állítja ki a sikeresen végzetteknek.
 • Márciustól augusztusig az e-learning felületen lévő tananyag rugalmasan, bármikor, saját tempóban elvégezhető.
  A kontakt napok augusztus és szeptemeber heti egy alkalom, 4db péntek és 4db szombat.
 • A Magnet házban leszünk a kontakt alkalmakon a következő dátumukon: augusztus 10., 16., 24., 30. és szeptember 7., 13., 20., 28 .

 

Kiknek ajánljuk?

A képzés tökéletes megoldás azon segítő szakemberek számára, akik bármilyen állatasszisztált aktivitás, jelenlétet vagy oktatást szeretnének lebonyolítani. Képzésünk jóval mélyebb betekintést enged az állatasszisztált foglalkozások világába egy pár órás workshopnál, de nem szükséges coachnak vagy trénernek lenni annak elvégzéséhez és a tanult módszertan alkalmazásához.

Bemutatkoznak trénereink

 

Pados Eszter

 

Pados Eszter vagyok, HR tanácsadó, coach és tréner. Az alap diplomámat nyomtatott sajtó-andragógia szakirányon szereztem meg, ezután jött a HR tanácsadó szak Msc-n 2010-ben, ahol megismertem a  coachingot és eldöntöttem, hogy ezt az utat szeretném hosszú távon választani. Ekkor már fejvadászként dolgoztam Magyarország első számú toborzással foglalkozó tanácsadó cégénél az IT csapatban.

Két év kiválasztás után lettem HR-es vállalati oldalon, ahol nagyon sok feladatod láttam el, többek között feleltem a képzésekért, aktív szerepem volt a szervezetfejlesztési projektben, hozzám tartozott a gyakornoki program, HR Business Partnerként feleltem a központi területekért és a vállalat teljes szellemi toborzását is én vittem 2 éven keresztül. Majd a családalapítás közben folyamatosan tanultam, elvégeztem sokféle coach képzést, ahol 5 évig mentorként támogathattam a diákokat, hogy megfelelő tudással felvértezve vessék bele magukat ebbe a szakmába. Ennek kapcsán készült el a karrier coach képzésem is.

6 éve építem a saját vállalkozásom, mely több lábon áll. Emellett folyamatosan forrott ki az állatos vonal, terápiás kutya felvezető képzések, terápiás kutya csoport, engedelmes kutyasuli, agility, elmélyülés az etológiában, klickeres tanítás, terápiás macska workshop, kutyás-macskás önismereti csoport, állatasszisztált foglalkozás vezető képzés, különböző képzési módszerek és sokszínű szakemberek megismerése, rengeteg, idő, energia, nehézség, küzdelem, fejlődés és élmény, nem utolsó sorban tapasztalat szerzése az elmúlt évek során. Jelenleg is emellett főállásban egy multinál HRBP-ként tevékenykedek, fő fókusszal a L&D, illetve OD területén.

Nagyon örülök, hogy megszületett Noémival közösen az állatasszisztált coach és tréner képzésünk, igyekeztünk egy komplex, gyakorlatias tudásanyagot összeállítani. Minden évben finomhangolunk rajta kicsit, hogy emeljük a színvonalat. 

 

 

  

 

Bánszky Noémi vagyok, gyógypedagógus, pszichopedagógus, állatasszisztált terapeuta és tréner. 2012 óta foglalkozom azzal a kérdéssel, hogyan segíthetnek az állatok az emberek lelki egészségének fenntartásában, illetve hogyan segíthetik a terápiás folyamatokat. Az elmúlt évek során a gyógypedagógiai célú gyermekterápiák mellett számos vezetői készségfejlesztő tréninget, önismereti csoportot és szülői készségfejlesztő tréninget is tartottam kutyáim és macskáim aktív részvétele mellett. Az állatok jelenléte segíti az aktív bevonódást, a szorongás csökkenését, a velük való interakciók elemzése pedig számos érdekességet tár fel a résztvevők működésével, reagálási módjaikról, gondolkodásukról, érzéseikről. Számomra ez egy olyan csodálatos, inspiráló, elbűvölő kincses sziget, ami minden alkalommal magával ragad, és amiből nem csak a kliensek, de én is rengeteg kincset tudok elhozni magammal. 

Jelenleg 3 kutyával (egy labrador, egy spániel és egy keverék) és 5 macskával (2 abesszin és 3 házi cica) élek együtt. Amikor épp nem dolgozom velük, akkor leginkább a közös sétákat (a kutyákkal), az összebújást, közös filmmaratonokat és az új trükkök megtanítását élvezem velük leginkább. Ha pedig épp nem az állataimmal töltöm a szabadidőmet, akkor vagy a biokertemet gondozom, vagy sütök, regényt olvasok vagy éppen horgolok.

 

A képzésről részletesen

Jelentkezés 2024.06.29-ig. Részvételi díj: 498 000 Ft

Kontakt órák időpontjai és helyszíne: 2024. augusztus 10., 16., 24., 30. és szeptember 7., 13., 20., 28 . 9-18 óra között a MagNet Közösségi Házban (1062 Budapest, Andrássy út 98.)

 

Képzés adatai

Képzés hivatalos neve Kapcsolatközpontú állatasszisztált coach és tréner képzés
Képzés típusa blended képzés
Óraszám 140 óra (80 óra kontakt óra)
Max. létszám 20 Fő
Megengedett hiányzás 10%
Oktatók Pados Eszter
Bánszky Noémi
Nyilvántartásba vételi szám B/2020/002188
Megszerezhető végzettség állatassszisztált coach és tréner
Vizsgával zárul a képzés igen
Képzés célja A képzés célja, hogy a résztvevők alkalmassá váljanak állatasszisztált egyéni és csoportos coaching ülések levezetésére, illetve tréningek megtartására foglalkozásvezetőként. Megismerjenek a coaching alapjait, történetét, különböző folyamat és cél modelleket, különböző coaching stílusokat, ülés és folyamat struktúrákat. Stresszkezelési módszerek tanuljanak. Mélyítsék a story telling, a kérdezéstechnika és az empátia területein szerzett ismereteiket. Trénerként résztvevői szerepköröket ismerjenek meg, azok kezelési módjait, gyakorlatokat, agenda tervezést, prezentációs technikákat. Fejlesszék coach és tréneri identitástudatukat. Elsajátítsák a praxis építés alapjait.
Képzés célcsoportja segítő szakmában dolgozó szakemberek
Előzetesen elvárt ismeret bármilyen diploma + középfokú coach képzettség vagy tréner tanúsítvány/ VAGY az alábbi végzettségek egyike:
Szükséges szakmai végzettség pszichológus,
gyógypedagógus,
mentálhigiénés szakember,
diplomás coach,
pszichiáter,
szociálpedagógus,
szociális munkás,
pedagógus,
HR tanácsadó,
andragógus

Induló képzések

Kapcsolatközpontú állatasszisztált coach és tréner képzés

Indul

2024.06.30

Óraszám

140 óra

Típus

blended képzés

Bruttó ár

498 000 Ft

Helyszín

MagNet Közösségi Ház

Oktató

Bánszky Noémi,Pados Eszter