« Blog

Elegáns nőiesség?

2018.10.21
3 gyakorlattal

Ma 75 éves Catherine Deneuve, ennek kapcsán olvastam ma egy róla megjelent cikket: http://www.origo.hu/filmklub/20181021-catherine-deneuve-75-eves.html

A férjem szerint manapság már nem igazán létezik ilyen fogalom.

fantasy-3077928__340

Én szeretnék ennél optimistább lenni, de az tény, hogy ritka. Vajon miért veszik ez el?

Emlékszem, mikor drága jó nagymamám 80 éves elmúlt már, de mikor elindultak nagypapámmal sétálni (inkább már csak totyogva...), akkor is el nem indult volna úgy, hogy nem igazítja meg magát. 60 év házasság után is egymásba karolva vagy kézenfogva haladtak. Nem voltak "nemesek", se gazdagok, se budaiak, és még sorolhatnám a cimkéket, mégis működött a dolog.

Érték-e ez még a 21. században vagy teljesen átalakult?

Szerintem van létjogosultsága napjainkban is, hogy egy nő nőként, egy férfi pedig úriemberként tudjon viselkedni. Fontos az önsimeret és az önbizalom is, hiszen elfogadni tudni kell egy ajtó nyitást, kabát felsegítést is. Az a nő, akinek helyén van az önbecsülése,  tudja, hogy mennyit ér, és nincsen szüksége allűrökre. A Nő, nem majmol másokat, smink nélkül is sugárzik, műköröm nélkül is szép. Ez egy olyan megélés, amit mindenkinek saját magában kell megsimernie, nincsen kész recept hozzá.

Ahogy elkezdtem írni ezt a bejegyzést, megnéztem néhány ezzel kapcsolatos Google találatot, és érdekes bejegyzésekre bukkantam, érdemes a témában olvasni, több szemszögből átgondolni ezt a helyzetet, fontos az önrefelexió.

Ha úgy érzed, hogy neked is fontos erősíteni az önbecsülésedet, érdemes átgondolnod az alábbi három kérdést.

Menyire rajongsz saját magadért!

Mit értél el úgy, hogy ki sem nézted volna magadból?

Ha egy férfi ismerősöd beszédet mondana rólad, amiben téged méltat, mi mindent említene?

Akár le is írhatod egy füzetbe vagy papírlapra, később is előveheted, írhatsz még hozzá.